CHEF'S
WORDS

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο chef και ιδιοκτήτης του CTC.

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.

Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.



 

INDIVIDUAL
RECOGNITIONS

Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε την πορεία του το 2004 , όπου παράλληλα με τις σπουδές του, μαθήτευσε στο Εστιατόριο Hytra. Στην διαδρομή του μέχρι σήμερα έχει λάβει πλήθος διακρίσεων :



2007 : Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum
           γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος

2012 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2013 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2014 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2015 : 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον
           παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC

2016 : Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016 : 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017 : Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας
           Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη

2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
2017 : 2* από τον οδηγό FNL
2018 : Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018 : 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC

CHEF'S
WORDS

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο chef και ιδιοκτήτης του CTC.

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.

Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.



INDIVIDUAL
RECOGNITIONS

Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε την πορεία του το 2004 , όπου παράλληλα με τις σπουδές του, μαθήτευσε στο Εστιατόριο Hytra. Στην διαδρομή του μέχρι σήμερα έχει λάβει πλήθος διακρίσεων :



2007 : Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International
           Forum γαστρονομίας από το Chef Club
           Ελλάδος

2012 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο
           Calypso

2013 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο
           Calypso

2014 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο
           Calypso

2015 : 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες
           σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό
           SPYC

2016 : Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016 : 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017 : Χρυσό σκούφο για το Consulting της
           εταιρίας Rolling Stove για το εστιατόριο
           Σελήνη

2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το
           εστιατόριο Σελήνη

2017 : 2* από τον οδηγό FNL
2018 : Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018 : 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
 
Athens Greece [email protected]
---