THE
CHEF

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης, chef και ιδιοκτήτης του CTC,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας. 

Δουλεύοντας ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin , Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin,  δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και  Pascal Barbot , όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει απέκτησε αγάπη για την πρώτη ύλη, πάθος για την τελειότητα και ενθουσιασμό με τη δημιουργικότητα που μπορεί να εκφράζει η μαγειρική.

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef  του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso. Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση  για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”. Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας.  Ο σεφ παρουσίασε το πιάτο στους κριτές κρατώντας στη γλώσσα του καθενός τη μετάφραση από το «Μικρό Ναυτίλο» του Ελύτη ενώ στο τέλος τους αποκάλυπτε πως το χαρτί που κρατούσαν θα μπορέσουν να το γευτούν ανακαλύπτοντας παράλληλα το πρώτο ελληνικό άρωμα που είναι η μαστίχα

Το 2015 όμως είναι ίσως η πιο σημαντική χρονιά του καθώς δημιουργείται το «πρώτο του παιδί», το CTC ένα εστιατόριο το οποίο ανατρέπει όλα τα δεδομένα της ελληνικής μέχρι τότε γαστρονομικής σκηνής. Δεν έχει μενού και καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν στα χέρια του σεφ και απλά να του αναφέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν 3 - 6 ή 9 πιάτα . Παράλληλα δραστηριοποιείται με τη Rolling Stove στους τομείς: Consulting, Private Dining, Events και  Master Classes μεταδίδοντας τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Ως λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, ο οποίος αναμένει να «γεμίσει» με ιδιοφυΐα και δημιουργικότητα. Ο σεφ στοχεύει με τις δημιουργίες του να «προ(σ)καλέσει» τους καλεσμένους του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα

 
 

 

INDIVIDUAL
RECOGNITIONS

2007 : Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum
           γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος

2012 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2013 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2014 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2015 : 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον
           παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC

2016 : Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016 : 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017 : Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας
           Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη

2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
2017 : 2* από τον οδηγό FNL
2018 : Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018 : 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC

THE
CHEF

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο chef και ιδιοκτήτης του CTC.

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.

Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.INDIVIDUAL
RECOGNITIONS

2007 : Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International
           Forum γαστρονομίας από το Chef Club
           Ελλάδος

2012 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο
           Calypso

2013 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο
           Calypso

2014 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο
           Calypso

2015 : 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες
           σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό
           SPYC

2016 : Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016 : 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017 : Χρυσό σκούφο για το Consulting της
           εταιρίας Rolling Stove για το εστιατόριο
           Σελήνη

2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το
           εστιατόριο Σελήνη

2017 : 2* από τον οδηγό FNL
2018 : Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018 : 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
 
Athens Greece [email protected]
---